Ik doe ze gewoon alle 3 tegelijk

En toen had ik zomaar 3 maanden in te halen…..
Ook al cheat ik een beetje, ik heb wel (min of meer) alle 3 de thema’s (VOOR DE MANNEN, LENTE en FEEST) gecovered in deze ene post, dus komt ‘ie:
 
Mijn dochter Lola werd 1 jaar in mei (en owww wat ging dat jaar snel voorbij!). En dat moest gevierd worden natuurlijk. 
 
Ik maakte een aantal dingen:
 
Allereerst een verjaardagskroon van vilt. Die maakte ik een maand voor haar verjaardag zodat ik van de foto van Lola+kroon een uitnodigingskaart voor haar FEESTje kon maken. 
 
 
 
 
Deze gezellige papieren bloemen hing ik overal in huis op. Supergemakkelijk en snel klaar. 8 minuten per bloem. Ik heb getimed ja 😉 En bloemen zijn best wel LENTE, toch? Ook al zijn ze van papier.
 
 
 
 
De tutorial vind je hier.
 
2 taarten van marsepein. Het was de eerste keer dat ik zulk soort taarten maakte. Was pokkeveel werk maar oh zo leuk om te doen! En daar aten de dames van. Maar ook de mannen!! VOOR DE MANNEN: check! Flauw, I know.
 
 
 
 
 
 
En verder hing er ook een stoffen naamslinger van allemaal restlapjes die ik vorig jaar al maakte voor Lola’s geboorte, maar hij hing nu natuurlijk weer op, dus laat ik hem u ook maar zien. In het midden van de slinger had ik 4 vakjes gemaakt voor haar naam. Daar had ik aan elkaar genaaide plastic insteekhoezen voor gebruikt, met in elk vakje een letter van haar naam (van papier gemaakt).
 
 
 
 
Ook maakte ik nog even snel 3 luierbroekjes. Leuk voor onder een LENTEjurk. De patronen vindt u hier en hier. Die van Made is trouwens véél beter dan die van Prudent Baby.
 
 
 
 
 
 
En die LENTEjurk maakte ik vorige week voor het familieFEEST dat we gisteren hadden.
 
 
 
 
 
 
Het patroon van de LENTEjurk maakte ik zelf. Ik nam een goed passend jurkje en tekende het patroon over maar in plaats van een gewoon jurkje maakte ik er een ballonjurkje van, met een overslaglijfje. Bij die jurk maakte ik ook nog bijpassende haarspeldjes. Niet dat mijn dochter ook maar enig haar op haar hoofd heeft staan, maar toch. Als ze ooit besluit om haartjes op haar hoofd te krijgen, is ze natuurlijk al lang uit deze jurk gegroeid maar gelukkig heb ik nog een stuk stof over voor een leuk rokje ofzo. Met die speldjes ben ik trouwens lichtelijk doorgeslagen. Ik kon niet meer stoppen. En ik moet er nog een héleboel bijmaken. Voor als mijn dochter haar krijgt.
 
Hier een gedeelte van de gemaakte speldjes. Overtrokken met vilt, stof of lintjes.
 
 
 
 
Verder had ik allerlei leuke dingskes besteld op www.vanmarieke.nl en op  www.brocanteroosjes.nl en daarmee maakte ik o.a. een speenkoord. Mijn dochter spéélt alleen maar met een tut en stopt hem langs alle kanten in haar mond, behalve op de goede manier, dus eigenlijk heeft ze zo’n speenkoord helemaal niet nodig, maar ik vond het gewoon leuk om te maken. Ik maakte er ook een foto van maar die is niet scherp zie ik nu en heb even geen zin om een nieuwe te maken. U moet het dus maar gewoon geloven dat ik hem gemaakt heb.
 
Met de bestelde spullen lijmde ik ook nog heel snel een ring in elkaar. Kleine moeite, groot plezier! Bloem = LENTE trouwens! En de ring is ook leuk voor een FEEST. Waar waarschijnlijk ook wel MANNEN zijn.
 
 
 
 
En voor het familieFEEST maakte ik ook nog een grote pan courgettesoep, een broodpudding en een appelcake. U raadt het al. VOOR DE MANNEN. En de vrouwen.
 
Zo. Klaar. Ik zei toch dat ik alle projecten gecovered had?
 
 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in April 2011: Voor de mannen, Juni 2011: Feest, Mei 2011: Lente. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ik doe ze gewoon alle 3 tegelijk

 1. Antoinette zegt:

  hahaha, heel goed gedaan, daar kunnen wij onmogelijk tegenop! (het is gelukkig geen wedstrijd)

 2. sarah zegt:

  Heel mooi gedaan, echt prachtige werken.

  MMMm lekker taart, heb je nog een stukje over ?

  Mvg Sarah

  http://www.borduurwerkensarah.wordpress.com

 3. frutselke zegt:

  wauw, wat een creativiteit!!! petje af, hoor, en gelijk heb je om zo alle drie de thema’s te coveren.
  wel heel toevallig dat ik die servetten bloemen voorbij zie komen. voordat ik deze blog bekeek ben ik op zoek geweest naar een tissue puff tutorial. ik had deze http://backtodomestics.blogspot.com/2011/06/tissue-puff-tutorial.html gevonden voor de hangende versie. leuk voor het feestje van mijn dochter volgende week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s