Feest, part I

Wat een heerlijk thema hebben we deze maand: FEEST!!! En zo lekker toepasselijk voor mij. Mijn dochter wordt 5 deze maand en gaat voor het eerst een kinderfeestje geven. Daar is ze al maanden mee bezig. Wie zal ze allemaal uitnodigen? En dat verandert dan regelmatig. 😉 Wanneer is ze jarig: “hoe lang duurt het tot ik jarig word?”. Haar verlanglijstje heeft ze ook al klaar. Ze wilde zelfs al gaan bepalen welk cadeau ieder kindje mocht geven! Heb ik toch maar uitgelegd dat de kindjes zelf mogen bedenken wat ze aan haar geven. 🙂

Toch is dat niet mijn eerste project geworden deze maand. Afgelopen zondag was ons neefje jarig. Hij werd 9 en wilde graag geld, want hij spaart voor een radiografisch bestuurbare auto. Nou is een paar biljetten in een envelop redelijk saai. Dus ik aan het denken, hoe maak je geld geven leuk. In plaats van briefgeld hebben we munten verzameld. Daarna maakte ik van twee A4tjes cardstock een soort ‘kastje’. Ik sneed deurtjes in het ene A4 en plakte dat met 3mm dikke foamtape op het andere.

Feest_part_I_01

8 vakjes met sommen om op te lossen

Op de deurtjes kwam een som te staan en in het vakje daarachter schreef ik de uitkomst. Met wegveegtape (een soort dubbelzijdig plakband, dat je met je vingers weer weg kunt vegen) plakte ik daarna de munt in het vakje. Om het laatste deurtje te mogen openen, moest hij de oplossing uitrekenen van alle vakjes bij elkaar. Tussen de deurtjes had ik daarvoor ook nog +, -, * en : gezet. En die uitkomst was natuurlijk 9!
Feest_part_I_02

som goed, dan vakje open

Nou is neefje een behoorlijk pientere knul, dus de sommen had hij zo opgelost. Maar nu was hij toch wel even bezig geweest met zijn cadeautje in plaats van alleen de envelop aanpakken. En dat was precies de bedoeling.
Vanmiddag ga ik mooi cardstock halen voor project II. Voor Verel haar verjaardagsfeestje ga ik zelf uitnodigingen en versieringen maken. Het wordt een lunchfeestje, dus ik ga ook lekkere mini sandwiches enzo maken. En we gaan knutselen, onder andere mogen de kindjes een eigen button maken.

Dit bericht werd geplaatst in Juni 2011: Feest. Bookmark de permalink .

2 reacties op Feest, part I

  1. creadientje zegt:

    Wat een leuk idee, zeg!!

  2. Antoinette zegt:

    Das nog eens orgineel geld geven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s