Voor de mannen dan maar

Na het ene na het andere idee te hebben gehad voor dit thema, is het uiteindelijk toch iets heel anders geworden…

Het eerste idee was de Granny Square deken voor baby-in-de-maak. Die vordert, langzaam maar gestaag (zowel baby als deken), maar die is voorlopig nog lááááng niet klaar (zowel baby als deken).
Het volgende idee was een hele rij naamslingers die ik al heb geknipt en beletterd, maar nog niet in elkaar heb genaaid. Er zijn de afgelopen tijd nogal wat jongetjes geboren bij ons in de buurt dus ik was bezig met een naamslinger voor Alexander (inmiddels afgeleverd), Jim, Roan en Olivier maar die zijn óók nog niet klaar (baby’s wel, slingers niet).

Vanmorgen was ik op kraamvisite bij Alexander. De naamslinger die ik voor hem bestelde was besteld en ook betaald door zijn mama, maar hij kreeg natuurlijk ook nog een cadeau. Eindelijk heb ik me eens gewaagd aan een faux-chenille of ut-chenille deken zoals ik die al eerder zag op verschillende creatieve blogs.
Het zou ontzettend veel werk zijn, maar de dekens zien er zo mooi en zacht uit dat ik het graag een keer wilde proberen.

Ik heb van het maakproces alleen twee foto’s die ik snel met mijn telefoon schoot toen ik ze op Twitter gooide…
Voor de stoffen koos ik een leuke, stoere, autostof en 3 kleuren flanel:

en ik hield een afmeting van 70×100 aan.

Ik naaide in vier lagen stof 96 diagonale naden, zo breed als een naaimachinevoet (want lekker makkelijk afstand houden 😉 ) en knipte 3 lagen stof 94 rijen tussen de naden (krámp!):

In de la vond ik nog een flinke rol biaisband in de kleur van de autostof. Dat is wel een beetje smal voor zo’n dikke deken, maar omdat ik geen tijd en zin had om zelf band te maken heb ik het toch gebruikt. Ging eigenlijk heel goed!
Om het mooie chenille-effect te krijgen moet de deken minimaal één keer gewassen worden, dus gisterenavond laat heb ik hem nog gewassen en gedroogd en…

WAUW! Heb ik dat gemaakt?! Ik ben echt retetrots op mezelf 😀
Hoewel het een gigaklus was (en je er een hele rol garen in kwijt bent) ga ik denk ik meteen verder met de volgende! Leuk!!!

Voor de grote broer van Alexander, die een Delfts Blauw kamertje heeft, had ik al heel lang een dekbedovertrekje liggen. Het was geknipt maar nooit in elkaar gezet, dus dat heb ik ook maar direct gedaan. Toen ik na het naaien keek hoe groot het eigenlijk precies was, bleek het een hele rare afwijkende maat te hebben… Hoe kan dát nou weer? Ik kan me niet voorstellen dat ik bewust een overtrekje van 130×100 cm geknipt heb… Maargoed, het zat nu in elkaar en ik heb het gewoon ook gegeven. Desnoods wordt het straks met warmere dagen als dubbel lakentje gebruikt.

Van de naamslinger heb ik trouwens ook nog foto’s gemaakt terwijl ik hem aan het maken was…

Pfoe! Wéér een thema afgerond 🙂
Nu weer verder aan mijn Granny Squares deken!

Dit bericht werd geplaatst in April 2011: Voor de mannen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Voor de mannen dan maar

 1. Edje zegt:

  Wat heb jij goed gewerkt deze maand (unlike me 😦 ) !!!
  Heeeeel mooi allemaal!

 2. Antoinette zegt:

  Heel leuk geworden allemaal, druk gehad dus!

 3. frutselke zegt:

  oh, wat is dat deken mooi geworden! hard gewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s