Mei heeft april ingehaald!

Terwijl er nog hard werd (wordt) gewerkt aan het project van april was daar ineens het thema van mei al: LENTE!

Lente, daar kan ik wel iets mee. En ook tussen het werk aan het april project door was het geen probleem om iets voor dit thema te maken.
Lente is: bloemen, bloempotten, koeien in de wei, buiten eten, etc. etc. etc. en lente is ook: Moederdag!

Moederdag is morgen, en omdat ik alle bovenstaande trefwoorden in mijn moederdagcadeau heb gevat is dat ook meteen mijn “mei-project” geworden.

Mijn moeder houdt van koeien. Spaart ze zelfs. Niet alle koeien, en geen échte koeien, maar wel koeien die ze mooi vindt. Op een schilderij of een borduurwerkje, of uit de “cow-parade” collectie.
Ik kocht een tijdje geleden een stof met koeienprint. Niet van de vlekken, maar met cartoonkoeien die ik leuk vond voor neutrale knuffeldoekjes en andere items voor de webwinkel. Ook wil ik er een boxkleed voor Skippy van maken… ooit… misschien…
Maar nu kwam hij mooi van pas voor mijn moederdagcadeau. Ik maakte namelijk voor mijn moeder (en vader) voor in hun woonkeukentje twee placemats met de koeienstof.

Aan de ene kant de koeienstof en aan de andere kant zwart-wit geruite stof die ik met een rood-wit gestipt lintje opleukte. Alleen werden het een beetje slappe placemats, dus deed ik er voor de stevigheid “fat-boy nylon” tussen. Ik heb dus geen idee hoe de placemats zich zullen gedragen in de wasmachine, maar dat maakt niet uit. Het gaat om het gebáár (maak ik mezelf wijs).

Óm de placemats moest een rood-wit geruite biaisband komen. Even. Alsof het niets is. Nou, neem van mij aan: HET WAS NIET NIETS!!!! @#$%&*!!! Wat ben ík aan het klooien geweest met die #$W%%$#-band!!! Alles verschoof, alles was scheef, alles was lelijk en toen ik bijna op het punt stond om de schaar in de hele santenkraam te zetten besloot ik nog één laatste wanhoopspoging te doen. Grof geweld, zeg maar.

Ik zette mijn naaimachine op zigzaggen en zoefde twee keer over de band, helemaal rondom de placemats.
Tsja… Wat kan ik zeggen… De band zit in ieder geval vast, dat wél… maar het is nou niet bepaald het netste wat ik ooit heb gemaakt. Tóch zijn ze eigenlijk best geinig geworden! En mijn moeder, die ik vandaag al zag, vond ze helemaal geweldig dus daar word ik als dochter dan toch weer erg blij van!

Nu zie je rechts bovenin twee vrolijke bloempotjes met lieve hand- en voetafdrukjes staan en je vraagt je wellicht af wat dat dan zijn?
Dat is Fenna’s grootmoederdagcadeau voor haar twee oma’s 🙂 We hebben haar handjes en voetjes op een bloempot gestempeld met vingerverf en mama heeft de potjes nog verder versierd. Een leuk plantje erin en oma heeft het mooiste moederdagcadeau ooit!

Waarschuwing: De pot mag nóóit gewassen worden 😀

Zo, en nu weer verder met het april-project. Ik twijfel nog of ik het Granny Square dekentje daarvoor ga gebruiken, aangezien er op zolder ook nog iets “te naaien” ligt wat erg goed in het thema “voor de mannen” zou passen.

Jullie merken het vanzelf!

Dit bericht werd geplaatst in Mei 2011: Lente. Bookmark de permalink .

Een reactie op Mei heeft april ingehaald!

  1. Esther zegt:

    Wat leuk!! 😀 en ik vind ze heel mooi gelukt! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s