fladderaars

Nou, hier ben ik weer, hoor. Het februari thema heb ik helaas aan me voorbij laten gaan. Tsja, druk met de nieuwe woning en werk. Slecht om dan geen tijd te maken voor creativiteit, want daar krijg ik energie van. Maar het kwam er niet van. En niet in de laatste plaats omdat we nu geen tuin hebben. Tsja, een klein buitenplaatsje, maar dat kun je echt geen tuin noemen. Bij de nieuwe woning daarentegen… Nu ik het zo bedenk, ik ben niet echt creatief met het thema tuin bezig geweest, maar we hebben er wel veel over nagedacht. 🙂

Het maart thema zette me dan weer wel aan het knutselen. Met dochterlief heb ik verschillende knutselwerkjes gemaakt. Ik heb niet overal foto’s van, maar we hebben bijvoorbeeld inktvisjes van wcrolletjes gemaakt. Erg leuk en makkelijk. De rolletjes tot 2/3 inknippen, zodat je de 8 tentakels krijgt. Een gezichtje tekenen en klaar is je inktvis. Inmiddels zijn ze alweer kapotgespeeld en met het oud papier mee.

Later kwam ik op facebook deze tutorial tegen. Ik zocht door mijn tijdschriften en vond heel wat kleurige pagina’s. Mooi is dat om ineens met hele andere ogen door zo’n blad te struinen. Verel zocht enthousiast mee en kwam met hele andere pagina’s dan ik. Ook leuk om dat verschil te zien, want een kind van 4 heeft toch een heel ander beeld van kleurig en fleurig. Het resultaat werd schitterend. Ik had van de kerstfair nog glitter pijpenragers over, dus de vlinders kregen een glamour tintje. Een paar vlinders zijn al weer gesneuveld, want tegen de handjes van een 16mnd oude dreumes zijn ze niet echt bestand. Maar de andere fladderen gezellig door het huis. Dan vind ik ze weer in de planten, liggen ze tussen de poppenkleren of hebben ze een plekje in het duplo huis. En toen er afgelopen vrijdag twee vriendinnetjes kwamen spelen, wilden ze ook allebei zo’n mooie vlinder.

Dit bericht werd geplaatst in Maart 2011: Recyclen, Thema van de maand. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s