Ik heb me rot gerecycled!

Dit was nou eens een thema naar mijn hart!

Ik had net de week voor het thema getrokken werd, dit mutsje van een oud ‘t-shirt gemaakt. En toen in maart het thema “Recyclen” bleek te zijn, ging ik helemaal los.

Ik zal jullie het lange verhaal besparen. Als je dat wel wilt lezen: http://ettepet.blogspot.com/2011/04/from-trash-to-treasure.html

Dus hierbij de korte versie:

Ik begon met een kort Bolero-vestje voor mijn dochter Lola uit een truitje van mezelf:

Dit:

Werd dit:

 

Bij de Kringloopwinkel kocht ik een grote roze ochtendjas en daar maakte ik een pyamaatje van. Voor Lola uiteraard.

Eigenlijk vind ik dat een beetje mislukt. Ik heb de ruches teveel gerimpeld en nu valt het randje steeds om. Maar als ik het zo plat op tafel leg ziet niemand dat hè?

En als laatste maakte ik een handtas uit een suède jurkje (dat ik ooit begonnen was om te maken, maar nooit afgemaakt had).

Dit:

Is nu dus dit:

Het patroon komt hier vandaan en is eigenlijk een omkeerbare tas, maar dat heb ik er niet van gemaakt (maar ga ik zeker eens doen, want ik vind het een heel leuk model). Aan de buitenkant dus bruine suède en aan de binnenkant een zijden stofje dat ik ooit uit Vietnam meenam. Ik betwijfel ten zeerste of het wel echte zijde is, maar het knipte en naaide in ieder geval voor geen meter. Net als zijde.

De bloem probeerde ik na te maken van Eloleo maar ook die is jammerlijk mislukt. Ik had niet eens meer naar haar voorbeeld gekeken en dacht dus dat ik het zo ook wel wist. In mijn hoofd had zij het veel vaker doorgestikt (en ik dus ook) maar nu ik er wel naar kijk (waarom heb ik dat van tevoren niet gedaan????) ziet het er heel anders uit. Nou ja, niemand weet dat ik eigenlijk een heel ander soort bloem wou, toch?

Een zakje à la Cisca aan de binnenkant (of eigenlijk 2 zakjes: 1 groot zakje met een stiksel in het midden: 2 zakjes dus. Een gsmzakje en een allerhande-zakje), maakt ook de binnenkant af!

En dit is nog maar het begin, want ik vind het me toch een partij leuk, dat recyclen!

Dit bericht werd geplaatst in Maart 2011: Recyclen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ik heb me rot gerecycled!

  1. epsiej zegt:

    Leuke dingen zeg! 😀 Vooral de tas, erg gaaf! en die bloem ook!!!

  2. Anne-Marie zegt:

    Wat ontzettend leuk, en zo creatief! Ik zou dus niet eens durven beginnen aan een bolero of pyjama voor Fenna. En die ruches, ik vind ze geweldig!!!

  3. frutselke zegt:

    wauw, wat heb je veel gedaan. die tas zou ik ook wel willen. wat mooi geworden zeg. niks mislukte bloem, ik vind het stiksel zo bij de suede erg goed passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s