Kleding recyclen

Het thema van deze maand voor deze maand is ‘recyclen’. Oh help, dacht ik bij mezelf, dat wordt ‘m niet. Ik zal waarschijnlijk moeten passen. Maarja wie me kent weet ook dat ik daar niet zomaar aan toe wil geven.

Dus eerst maar even laten bezinken en hopen op een heldere ingeving, die maar steeds niet kwam. Dan ga je eens wat rond snuffelen op internet en kom je toch best leuke dingen tegen maar het was voor mij nog niet hèt ding. Vorige week nog eens gesnuffeld op recyclen en jawel, ik vond iets dat me wel aansprak maar dat vroeg ook om een beetje (veel voor mij) creativiteit achter de naaimachine.

Op deze site werdt uitgelegd hoe je van een oud t-shirt een leuk vestje kan maken, dus heb ik de kast van m’n oudste dochter geplunderd om een shirt te kunnen verknippen zonder er spijt van te hebben als het zou mislukken ;).

Aan de voorkant moest ik het shirt doormidden knippen en het halsje er ook af.(helaas ben ik de foto daarvan kwijtgeraakt)

Daarna moest er een tunneltje langs gemaakt worden, daar heb ik witte bies voor gekocht en dat er aangezet. Maar eerst heb ik de scherpe hoek vooraan een beetje rond geknipt, zodat de bies er wat makkelijker aan te zetten is. Om daarna een dun lintje erdoor te rijgen met een kleine veiligheidsspeld. Zo trek je het koord aan en krijg je een heel leuk gerimpeld effect en komen de uiteinden vooraan bij elkaar met een leuke strik.

recyclen recyclen recyclen

Om het niet zo saai te laten heb ik een leuk rose/wit geblokt roesje gekocht om onderaan te zetten en ook langs de mouwtjes en klaar is Hetty. Achteraf heel simpel maar tegelijk heel leuk om te doen en ik ben zeker van plan om dit vaker te doen want het staat ook nog eens leuker dan ‘gewoon een shirtje toch? En mijn dochter Anne Marie is maar wat blij met het afgedankte t-shirt van haar grote zus.

recyclen recyclen

Kijk voor meer creaties van mij op www.tempramentje.nl

Dit bericht werd geplaatst in Maart 2011: Recyclen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Kleding recyclen

 1. Antoinette zegt:

  Leuk! Orgineel, zo heb ik ze nog niet gezien of gevonden.

 2. epsiej zegt:

  Wow leuk zeg 😀 goed gelukt!

 3. creadientje zegt:

  Enne, zou ik ’t linkje mogen?? lijkt me ook superleuk!!!

 4. Anne-Marie zegt:

  Hartstikke leuk! Echt heel mooi geworden!
  En Anne Marie kijkt er ook zo stoer bij op de foto 🙂

 5. hettyvanveen zegt:

  Dank jullie wel voor alle leuke reacties en voor Creadientje (en natuurlijk de anderen ook ;)) hier is het linkje http://twurl.nl/t6qjk6 waar ik het idee vandaan heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s