Maart, mijn eerste bijdrage

Spannend, mijn eerste bijdrage aan 12m12p. Zowel blogtechnisch als createchnisch. Want mijn product is al af, wonderbaarlijk genoeg. Ik had verwacht dat ik weken zou zitten piekeren wat ik toch zou maken en hoe dan, maar dat liep anders.

Toen het thema bekend werd gemaakt moest ik even slikken. Recyclen… Hoe recycle je haakwerk? Het werd wel duidelijk dat ik even buiten de box moest gaan denken. Al vanaf de eerste minuut zag ik voor mijn geestesoog die bijna lege jampot in de koelkast staan. Ik moest vooral niet vergeten aan mijn man te zeggen dat hij die niet weg moest gooien.

En ja hoor, vrijdag bleek hij hem weggegooid te hebben… Maar, hij lag nog boven in de bak en was nog heel. Snel eruit gevist, afgespoeld en het etiket eraf geweekt. Dit deel is dus vrij duidelijk gerecycled. Het overige deel heb ik wat abstracter opgevat. Ik heb niet echt iets gerecycled, maar meer iets niet weggegooid. Namelijk een halve bol rood garen, die kwam zo toch nog eens van pas!

Het is een spaarpot geworden met een gehaakt jasje. De gleuf om het geld in te deponeren was nog een hele klus, want we bleken geen stanleymes (meer?) te hebben. En toen ik de gleuf erin had ontdekte ik dat het hele scherpe randjes had, en ben ik nog een tijdje met tape in de weer geweest om hem te beveiligen.

Dit bericht werd geplaatst in Maart 2011: Recyclen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maart, mijn eerste bijdrage

  1. creadientje zegt:

    Ik vind ‘m super leuk!! Enne, het geld wat erin gaat wordt zeker ook vast ‘gerecycled’ 🙂

  2. hettyvanveen zegt:

    Van jampot tot spaarpot leuk zeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s