Wie A zegt…

Ook in 2011 gaan we lekker door met de 12m12p projecten! Nummer 5 is alweer aan de beurt. Januari.

In eerste instantie moest ik even slikken bij het zien van het thema, wat moest ik hier nu weer mee? Maar eigenlijk viel dat gelijk alweer weg want een paar dagen voordat het thema bekend werd beviel een vriendin van een prachtige dochter. Mijn idee was daarmee ook direct geboren; hoe leuk is het om als verse papa en mama een mooie foto(shoot) van je newborn te hebben? In de kaart die ik stuurde vertelde ik mijn cadeautje voor hen al en ondertussen hebben we een datum vastgesteld. Eind januari, als het meisje ruim 4 weekjes oud is, zal de shoot plaatsvinden.

 Voor deze maand is dat echter nog niet alles!

Op twitter ontstond onder een aantal mede 12m12p-dames het idee om in verband met het thema onze creativiteit op elkaar los te laten. Er zouden lootjes getrokken worden en het was de bedoeling dan een cadeautje (wat vrijwel niets kost, behalve verzending) te freubelen. Ik vond dit wel een mooie uitdaging om iets leuks te fabriceren onder mijn gloedje nieuwe naaimachine. Met kerst kreeg ik niet voor niets een aantal leuke stofjes natuurlijk. Dat ik pas 2 maanden weet hoe een naaimachine werkt, ik pas 2 kussentjes, een half lusjesgordijn en een mislukt telefoonhoesje had gemaakt zag ik toen nog niet als een probleem. Ik wist ook al wat ik wilde maken, het patroontje zag er niet te moeilijk uit en kon ik ook wel wat verbouwen zodat het item ook echt enigzins handig zou kunnen zijn. Ik gaf me dus op om ook hieraan mee te doen.

Maar toen… toen kreeg ik mijn lootje en zag ik voor wie een het cadeautje moest freubelen. Of all people trok ik Meta. Een dame met een eigen webwinkeltje in zelf gefreubelde items! Rondneuzend op haar site zakte de moed mijn volledig in mijn schoenen. Dat wat ik wilde maken, kan zij zelf natuurlijk 100x beter en wat moest ze nou met mijn amateuristische item??

Aangemoedigd door het ‘het is geen wedstrijd, je doet het met je hart en dat is genoeg’ argument wat ik van alle kanten hoorde toen ik mijn onzekerheden twitter op gooide ben ik met volle moed begonnen aan mijn projectje.

Toen ik het af had, heb ik trots geshowd aan Lief en andere familie. Objectief als ze zijn (*kuch*) vonden ze het allemaal heel knap gemaakt en er mooi uit zien. Met iets meer vertrouwen heb ik het gisteren op de bus gedaan. Vandaag of morgen zal Meta mijn cadeautje voor haar in haar brievenbus vinden en ik hoop maar dat zij er niet te veel van verwacht, misschien dat ze er dan ook nog wel een beetje blij mee is! 

Morgen een uitgebreide blog (met foto’s!) over het maken van dit cadeautje mét het eindresultaat.

Dit bericht werd geplaatst in Januari 2011: Cadeautjes. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wie A zegt…

  1. Antoinette zegt:

    Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s