December taartjesmaand

Ik ben, naar goede gewoonte, weer rijkelijk laat met het posten van mijn december projectje. Ik wilde in het kader van het winterthema, een winterse vogeltaart maken met mijn neefjes en nichtje.  Ze waren wildenthousiast en we hebben een superleuke middag gehad.

Dus. Je neemt een paar blokken frietvet en verschillende vogelzaden. Je laat het vet smelten, doet de zaden erbij en als het terug een beetje gestold is, lepel je alles over in een taartvorm. Laat het vet hard worden, versier het met de zaden en zet je resultaat op je tuintafel (de 3 kleintjes zijn van het klein grut, en de grotere is van mij).

Plezier verzekerd!

Dit bericht werd geplaatst in December 2010: Winter. Bookmark de permalink .

4 reacties op December taartjesmaand

 1. creadientje zegt:

  Wat leuk! Hoe plak je de zaden enzo dan bovenop??

 2. Lisette zegt:

  Wat super leuk zeg. Ga ik onthouden. Mijn dochter is dol op taartjes bakken enz, dus dit is wel een leuk alternatief en goed voor mijn lijn.

 3. Antoinette zegt:

  Leuk he! Ik heb het ook wel eens gedaan in een andere burrt. De tuin zat toen vol met schreeuwende spreeuwen en ander gevogelte, ik heb er van genoten toen. Helaas heb ik nu geen tuin met veel vogels. De buurt is niet vogelvriendelijk en al doe ik mijn best, ik kom niet verder dan 1 roodboorstje en een stuk of wat koolmeesjes, pimpelmeesjes, 2 merels en 2 duiven. Het lijkt heel veel, maar de telling is van een hele lange dag. Geniet van je vogels, dan geniet ik op afstand met je mee!
  Groetjes Antoinette

 4. ettepet zegt:

  @ Creadientje: die plakken vanzelf hoor, door het vet. De apenootjes leg je er min of meer gewoon op en je drukt ze een beetje aan. De rest blijft vanzelf plakken.

  @ Lisette: ja het is echt leuk om met kinderen te doen!

  @ Antoinette: bij ons zitten er veel duiven. Stad he. Maar het is gezellig druk in onze tuin sinds er een taartje staat 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s