Knieperties in de Winter

En weer is het tijd voor een volgend Thema voor het 12m12p project. Deze keer wist ik dus echt niet wat ik moest gaan doen.

Het thema is Winter, je zou zeggen keuze genoeg vooral nu met die sneeuw. Toch kwam ik er niet uit. Totdat er enkele suggesties gedaan werden via twitter over koekjes bakken e.d.

Mijn eerste gedachte was: ja heel leuk maar dat is eigenlijk helemaal niet mijn ding. Als er hier koekjes worden gebakken in huis doet Peter dat meestal met de kids. Dus ik wou het idee eigenlijk al naast me neerleggen en toen bedacht ik me ineens dat ik wel degelijk daar iets mee kon.

Ieder jaar in de maand december haal ik trouw mijn knijpertjesijzer uit de kast om onder veel plezier van de kids nieuwjaarskoeken te gaan bakken. Ik schrijf nieuwjaarskoeken maar we noemen ze eigenlijk knieperties (knijpertjes). Hele dunne wafeltjes die je ook op kan rollen en slagroom (of andere room) er in kan doen. Mijn moeder bakte ze vroeger ook altijd al en we waren er razend op, dus een paar jaar geleden heb ik zelf zo’n ijzer gekocht.

Nu is het dus ook mijn traditie geworden om in ieder geval in de winter, in de kerst vakantie knieperties te bakken en dat doe ik met plezier met 4 snaaiende kinderen en 1 snaaiende man om me heen die net zo dol op de randjes zijn die er af komen dan op de koeken zelf.

Het beslag bestaat uit niets minder dan :
1 pond bloem
1 pond suiker
1 pakje boter (250 gr margarine)
0,5 liter water
2 eieren
half theelepeltje kaneel

Het is een smakelijke aanrader en je bent verzekerd van héérlijk smullen!

Dit bericht werd geplaatst in December 2010: Winter en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Knieperties in de Winter

 1. creadientje zegt:

  mmmmmmmmmm! Kun je er eentje doorsturen? Of een paar???

 2. Antoinette zegt:

  Oww, das leuk en lekker!! Ik ken ze nog van de jaren dat ik in Assen heb gewoont. Het is een Drents lekkernij is mij vertelt. Eén van de buurtdames, bakte ze ook altijd, en wij als “buitenstaanders” mochten meeproeven van deze lekkernij. Ik heb ze zelf nooit gebakken, maar lekker vind ik ze wel!! (Zij rolde ze op en vulde ze op met slagroom.)
  Groetjes Antoinette

 3. Jummmmm! Die zien er lekker uit. En gevuld met slagroom klinkt ook wel heel erg aantrekkelijk 😀

 4. hettyvanveen zegt:

  Bedankt voor jullie reactie’s. mm en lekker zijn ze zeker. Ik denk dat ik dit maar een paar x vaker per jaar ga doen i.p.v. alleen in December.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s