boekproject… gefopt

Had ik toch mooi geschreven. Voor de maand november, in het thema boeken, ga ik een knuffelboekje voor Faber maken. Best overtuigend, toch?
Nou, het was een klein leugentje om bestwil. Ik had wel een boekproject in gedachte, maar dat was voor de Sint. En aangezien de ontvanger ook nog wel eens mijn blogjes leest, kon ik het niet verklappen. Maar inmiddels is de goedheiligman alweer op weg naar Spanje, dus kan ik het wel vertellen.
Mijn november project was een boekje voor manlief. Hij heeft jaren lang met veel enthousiasme gitaar gespeeld. Leuk, denk je dan, ik ga met een muzikant. 😉 Helaas slokten werk, andere hobbies en later natuurlijk ook gezin zoveel tijd op, dat er weinig overbleef om gitaar te spelen. Zo komt het dat er al jáááren een 3tal gitaren op onze zolder liggen te verstoffen. Steeds als we ze tegenkomen, zegt hij: “zou toch wel leuk zijn, liedjes spelen voor de kinderen”.
Alle eendjes...
Ik ben op internet gaan zoeken naar bladmuziek en tablatuur van kinderliedjes. Dat was niet moeilijk. Er staat genoeg op het www. Ik heb een aantal favoriete liedjes uitgezocht op Kennisnet en die geprint op mooi papier.
Ondertussen had ik mijn zus gevraagd om een mooie kaft voor me te maken op de Pazzles snijmachine. Chpboard, met een gegraveerde gitaar, die zou ik dan nog verven. Laat mijn zus nou toch flink ziek worden. En zo had Sint 5 december geen boekje. Althans, geen helemaal af boekje. Daarom had Zwarte Piet er een briefje bij gedaan dat de gita(a)r(en) alvast van zolder mochten komen. En dat, als papa dan genoeg geoefend had, er nog een mooie kaft zou komen. Als soort van beloning. Hopelijk knapt zus snel op. Anders haal ik de Pazzles hierheen in de kerstvakantie. Is sowieso wel een goed idee. Ik heb nog wel wat andere projectjes die ik wil uitproberen.
Anyhow, mijn muzikant was erg blij met zijn cadeau. De gitaar ligt nog op zolder, maar daar gaat nu vast snel verandering ik komen.

Dit bericht werd geplaatst in November 2010: Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op boekproject… gefopt

  1. Antoinette zegt:

    Een muziekboek samenstellen is toch wel een hele klus lijkt me, wel erg leuk. In mijn gezin wordt helemaal geen muziek gemaakt. Hier zou een computerboek meer tot zijn recht komen 🙂
    (Dat “This is not a book” is door dezelfde maker als wreck this journal gemaakt, vond ik ook erg leuk, maar dit boekje riep mij gewoon: “Koopmijkoopmij!!)
    Groetjes Antoinette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s