De oude tak en de jonge loot

De laatste week van oktober is aangebroken dus het wordt nu toch tijd om mijn aandeel in het thema Jong & Oud te bloggen.

Het was voor mezelf gelijk vrij duidelijk dat het om foto’s of gedichten zou gaan, zoals ik in mijn andere blogje aan had gegeven, maar hoe?
Je gaat denken en zoeken en al vrij snel had ik een foto in gedachten die ik gemaakt had, maarja je wilt altijd nog even afwachten of je niet wat anders/beters tegenkomt wat nòg beter past in het thema.

Op een bepaald momend had ik 2 foto’s waar ik tussen wilde kiezen, 1 foto van een jonge loot en de andere (eigenlijk 2) van onze dochter Emma aan het bellenblazen mèt een foto waar d’r vader aan het bellenblazen was. Nu was het afwachten voor mij waar ik het meest mee kon. Ik vond de foto van vader en dochter wel heel leuk, maar om nu mijn man als oud te bestempelen met zijn 37 jaar?? Dus die jonge loot maakte de meeste kans.

Daar een gedichtje bij, ja dat komt niet op commando dus dat was afwachten, denken, woorden passen, ect.
Vorige week was het er ineens, de ene zin na de andere borrelde op en dan moet ik dus gelijk gaan zitten schrijven (tikken), anders ben ik het later weer kwijt. Was ik ff blij dat ik thuis was.

Het vooraf denken kost veel tijd, maar als de zinnetjes eenmaal rijmzinnetjes beginnen te vormen dan staat er met een half uurtje een gedichtje. Ik laat het even op me inwerken, verbeter sommige woordkeuzes om het goed te laten klinken. Nog 1 keer nakijken en dan niets meer aan veranderen, zo is het af.

Meer van mijn creatie’s zijn te zien op tempramentje.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Oktober 2010: Jong & Oud. Bookmark de permalink .

3 reacties op De oude tak en de jonge loot

  1. antoinette65 zegt:

    Mooi verwoord!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s