Klaar is Klara!

Wàt? Is september al voorbij? Oh. Maar het is vandaag wèl Wereld Beesten Dierendag, dus publiceer ik mijn gemaakte beestenboelstuff maar op deze dag.

Eigenlijk wou ik helemaal niet meedoen aan 12m12p. Ik dacht dat zo’n opgelegd thema niks voor mij zou zijn want ik heb andere dingen genoeg die ik nog wil maken en dan die pressure. Oeh die pressure.

Maar!

Mijn dochter haar kamertje moest nog een beetje meer gepimpt worden voordat ze er gaat slapen. Nu slaapt ze nog steeds bij ons in haar wiegje, maar binnenkort verhuist ze. Bedje, kast, commode, dekentjes, lakentjes en de hele rataplan aan schmuck is al maanden klaar, maar er miste nog wat aan de muur.

Dus moest er iets komen wat de witte muur een bietje meer schwung zou geven. Ik zocht en vond 3 geweldig leuke schilderijtjes en zou ze on the spot gekocht hebben, als ze geen € 85 per stuk – PER STUK! – kostten voor schilderijtjes van 20 bij 20 cm. 3 x 85 is veul geld. Dat kan ik zelf veel beter goedkoper! dacht ik, ging naar de Action en kocht 3 doekjes van 30 x 30 cm à € 1,99 per stuk – I love de Action! – en verf voor een appel en een ei.

Ik had in de dure-schilderijen-winkel als een dief in de nacht stiekem de schilderijtjes gefotografeerd en tekende de eerste na op mijn doek, schilderde het hele handeltje, en klaar was Klara:

En laat het nou toevallig een beest zijn wat ik geschilderd heb. En dus ga ik toch meedoen aan de rest van de projecten ook. Als ik nog mag…

So far het project voor september.

Dan voor oktober. Ik had zooo gehoopt dat het thema ‘dragen’ zou zijn, want eind oktober gaan we op vakantie en ik wil een nieuwe draagdoek maken voor ons meisje om mee te nemen. 2 vliegen in 1 klap en easy does it en dat soort dingen. Maar het is ‘jong en oud’ geworden. Nou ga ik eerst en vooral een beetje foefelen met het thema en er ‘nieuw en oud’ van maken. Als in ‘nieuw en oud stofje’. Die draagdoek moet sowieso gemaakt worden, dus die ga ik dan van een nieuw en een oud stofje maken. Oftewel een jong en een oud stofje. Ik mag er wel een beetje een draai aan geven hè?

Maar wat ik eigenlijk al een jaar van plan ben om te maken, en wat perfèct zou zijn voor het thema van oktober, maar wat voor deze maand waarschijnlijk een beetje teveel werk is, is een foto-collage van familie en vrienden. Ik wil een hele grote plaat in een kleurtje verven (ons huis is zwart/wit ingericht en we proberen er wat kleur in te brengen met kleurige schilderijen e.d.) en er dan allemaal verschillende soorten en maten lijstjes op te hangen met zwart/witte foto’s van onze familie en andere loved-ones erin. En dat ga ik dus ook nog proberen af te werken voor het eind van de maand. Maar ik beloof niks.

Dit bericht werd geplaatst in September 2010: Beestenboel. Bookmark de permalink .

9 reacties op Klaar is Klara!

 1. creadientje zegt:

  Ik vind m leuk, maar dat wist je al!

  En wat betreft de thema’s: interpreteer ze vooral zo breeeeeeed als je wilt 🙂
  Leuk idee, een draagdoek! Wat ga / wil je maken? Ik wil ooit nog een mei tai maken…

  En je andere idee klinkt ook super!

 2. ettepet zegt:

  @ Creadientje: Ik heb tijdens mijn zwangerschap het patroon van Mme. Zsazsa gekocht (zie de link hierboven) voor een Zsazsa DIY, en die ga ik dus maken. Dat is een rugdrager en dat leek me wel handig voor de actieve vakantie in Spanje. Maar ik heb ook een patroon liggen voor een Mei Tai (en die kan een man ook dragen, en een Zsazsa niet) dus die kan het ook nog worden…Als je het patroon wilt dan roep je maar hè!?

 3. Helen zegt:

  oh wat is ie leuk..ben ook gek op koeien echt helemaal super!

 4. lindaverhoef zegt:

  Hij is geweldig! Ennn, ik voel me niet meer zo alleen in mijn idee. Ik heb namelijk in de plaatselijk bieb een expositie gezien van iemand die geweldige schilderijen maakt. Veel te duur natuurlijk dus ik ga kijken of ik het zelf kan 😀 Website opgezocht, nu nog wat tijd en verf (doelen heb ik nog, Action rules!) en ik kan aan de slag!

 5. Antoinette zegt:

  Wat gáááááf!! Tjee, soms zou ik mezelf zo’n talent toewensen. (Ben nu ook benieuwd of je er nog meer maakt voor het kamertje?)

 6. Edje zegt:

  @ Helen: thanks!

  @ Linda: gewoon proberen! Dat heb ik ook gedaan. En die doeken en verf kosten toch geen drol, dus als het mislukt ben je niet veel geld kwijt. Welke website is het? Ben weleens benieuwd!

  @ Antoinette: iedereen heeft meer talent dan hij zelf denkt, volgens mij. Ik wist ook helemaal niet of ik het wel kon hoor, maar ik ben er gewoon aan begonnen. En het is absoluut geen masterpiece hoor (dat zie je echt wel van dichtbij), maar ik vond het wel heel erg leuk om te doen!

  En ja, er volgen er nog 2: een varkentje en een poes. Maar dat zal iets voor november worden denk ik, want met het thema van oktober ben ik heel de maand zoet.

 7. lindaverhoef zegt:

  @Edje deze website… http://www.dekleinekunst.nl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

  Staat die leuke ‘echte’ koe van jou ook ergens op een website?

 8. Edje zegt:

  @ Linda: ohhh dat zijn ook superleuke schilderijtjes!!!
  Op deze website http://www.siem-en-zo.nl zie je waar ik ze vandaan heb. En nu ik dit zo zie (ik had zelf nog niet eens op die site gekeken!) heb ik spijt dat ik de prinsesjes niet gemaakt heb 😉

 9. lindaverhoef zegt:

  @ Edje: wat een leuke site!! Ik loop spontaan over van de inspiratie. Misschien vanavond toch maar even wat extra doeken halen bij de Action 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s