Calimero tas is af

Posted using Mobypicture.com Mijn eerste 12m12p werkstuk is af! Ik ben er trots op en heel tevreden mee. Ook al zie ik wel een aantal punten die nog beter hadden gekund. Maar dat weegt geheel niet op tegen de ontspanning die het maken me gaf.
Ik heb vooral veel plezier beleefd aan het vilten. Het was alweer een jaar of 5 geleden dat ik kennis maakte met deze techniek. Het was dus even spannend of ik nog wist hoe het moet. Gelukkig is vilten eigenlijk helemaal niet moeilijk en had ik het meteen weer onder de knie. Al denk ik achteraf wel, dat ik toch beter Calimero eerst op een apart lapje had kunnen vilten, want nu kan ik de tas volgens mij niet wassen. Wolvilt heeft namelijk de eigenschap om helemaal in elkaar te krimpen als het gewassen wordt. Achja, Faber heeft nog niet de leeftijd dat hij zijn tas achteloos door de modder zal slepen.

De tas is gemaakt van een oude zwangerschapsbroek. Mijn moeder heeft die voor me gemaakt, toen ik in verwachting was van Verel. Eigenlijk een proefmodel, maar hij zat meteen lekker. En nu gaat dat blauwe lapje dus nog een ronde mee. De rode voering is een restlapje van een blouse de ik nooit afgemaakt heb. Het koord komt dan weer bij mijn moeder vandaan.
Het patroon van de tas heb ik via Creadientje gevonden op Noodleheads blog.
Voor Calimero ben ik gaan zoeken naar afbeeldingen/kleurplaten op het internet. Toen ik een goede had gevonden, heb ik die geprint. De print tegen het raam gehouden en aan de achterkant van het papier overgetrokken met speciaal strijkpotlood. De potloodtekening op de stof gelegd en die met een warme strijkbout overgebracht op de stof. Werkt heel handig. 
Van De Witte Engel was inmiddels mijn viltbestelling binnengekomen. Dus helemaal klaar om eraan te beginnen.
Verel heeft met belangstelling het hele proces gevolgd. Terwijl ze aan het spelen was, kwam ze steeds even bij me zitten. “Ik wil even kijken.” “Hoe ver ben je?” “Is het al af?” Tussendoor heb ik ook nog een regenboogballetje voor haar gevilt en een hartje. Het is zo leuk om wat losse plukken wol onder je handen zien te veranderen in een mooi vormpje.
Nadat ik de afbeelding had gevilt, heb ik met borduurzijde de lijnen nog eens duidelijk aangezet. En toen was het echt een Calimero. Met textielstift nog Fabers naam erop gezet. Uit de losse hand voor een beetje speels effect.
Als laatste moest de tas nog in elkaar gezet worden. Met de duidelijke instructies van Noodleheads was dat zo gebeurd. Koord erdoor, aan elkaar knopen en klaar.
Morgen is het maandag en gaat Faber weer naar het kinderdagverblijf, naar zijn vriendjes en vriendinnetjes van de Calimero’s, want zo heet zijn groep. Zijn reservekleertjes kunnen er met gemak in, zijn schriftje erbij, een flesje melk en zijn beker en dan nog zijn slaapzak. Ik ben benieuwd hoe zijn leidsters de tas zullen vinden.

En dan nu op naar de volgende maand. Het thema Jong&Oud is voor mij deze keer niet moeilijk. Voor de kindjes ga ik een mooie herinnering maken aan hun overleden opa’s.

Dit bericht werd geplaatst in September 2010: Beestenboel. Bookmark de permalink .

4 reacties op Calimero tas is af

 1. Ester zegt:

  Calimero herinnert me zo aan vroeger! Hij is echt mooi geworden!

 2. Antoinette zegt:

  Al heb ik geen idee hoe dat wolvilten moet, het ziet er mooi uit. Ook ik keek vroeger veel naar Calimero.

 3. Edje zegt:

  Wauw, dat vind ik echt heel mooi! Hoe gaat dat wolvilten precies?

 4. KaatjesKeet zegt:

  Mooi geworden! Hoe vonden ze het op het KDV?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s