aankleedkussenhoes met eendjes

Vandaag over een week is het alweer 1 oktober en begint dus de volgende maand voor 12m12p, daarom vind ik het een mooi moment om als eerste mijn resultaat te showen (en omdat ik daar volgende week geen tijd voor heb)

Na mijn “mooie”kat, leek het mij slimmer om eerst maar eens wat rechte dingen te naaien voordat ik voor het echt een kat ga maken. Met 2 kindjes in de luiers en 3 aankleedkussens in huis, leek een extra aankleedkussenhoes mij geen overbodige luxe. Mijn moeder had al eerder een hoes voor Madelief haar kamertje gemaakt volgens dit patroon http://www.ariadneathome.nl/ideeengids-menu/aankleedkussen/ (met dank aan Creadientje). Ik las het eens en dacht, dat moet nog wel lukken en het is gelijk een goede oefening om recht te leren naaien en nauwkeurig te leren meten en knippen enz.  In het thema van beestenboel plakte ik er wat eendjes op en ipv dingen aan de zijkant zoals het patroon (heeft de andere hoes al) heb ik er een paar lintjes aan gemaakt, zodat ze die straks kan voelen. De eendjes moeten ook nog wel gestikt worden, maar dat durf in niet zo goed…ben nog in dubio of ik het met de hand ga doen of het even aan mijn moeder vraag (ben veel te bang dat als ik het zelf doe, ik het helemaal vernaggel).

Ik ben best tevreden over het resultaat…op naar maand nummer 2, ben benieuwd naar het thema.

Hopelijk heb ik nu ook het startsein aan de rest gegeven om hun resultaat te showen, ik ben zo benieuwd 🙂

Dit bericht werd geplaatst in September 2010: Beestenboel. Bookmark de permalink .

4 reacties op aankleedkussenhoes met eendjes

 1. Linda zegt:

  Hoi Lisette,

  Op twitter zei ik het al; hij is ontzettend leuk geworden! Heel knap gedaan en ik vind die eendjes en lintjes helemaal leuk!

 2. Edje zegt:

  Heel leuk gedaan hoor!
  Mag ik je een klein tipje geven voor het naaien van de eendjes (want dat kun je echt wel zelf!!)? In plaats van ze allemaal eerst uit te knippen en dan pas op je aankleedkussen te naaien, is het veel handiger om ze op een lapje stof te tekenen en dan met een zigzagje over de lijntjes gaan. En daarna pas alles uitknippen net langs de zigzag. Nu is het een priegelwerk om dat mooi te krijgen vrees ik. Of je moet ze er eerst even grof op vastnaaien met naald en draad en dan met de machine, dat ze zeker niet verschuiven.

  Maar mooi gedaan hoor! Ik heb pas ook zo’n overtrek gemaakt trouwens, kijk maar:
  http://ettepet.blogspot.com/2010/09/hopelijk-kakt-ze-hem-niet-bij-de-eerste.html

 3. KaatjesKeet zegt:

  Je bent wel koploper deze maand, gewoon 2 projecten af! Goed gelukt deze 😉

 4. Pingback: Aankleedkussenhoes « Creadientje's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s